Nu är en ny stor pandemi här!

Många trodde att ryssen var vår stora fiende. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Det kan vara svårt att veta vem som bär på coronavirus. Det finns faktiskt flera viktiga saker som du kan göra redan nu!

Ett dagligt intag av C-vitamin är grunden till ett starkt immunförsvar. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Genom att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat sparar du hundralappar.

När det pågår en pandemi måste du tvätta händerna extra noga

Både bakterier och virus smittar lättare via händer som inte är rena. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Handsprit hjälper inte. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Några av våra vanligaste virus överlever handspriten. Handsprit tvättar loss allt fett från händerna och dödar alla de bakterier som finns på huden och skyddar oss mot virus.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. Alla de virus som handspriten inte rår på är kvar på händerna, som du kanske tvättade för att äta något. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. Du ska se till att använda en antibakteriell tvål efter varje toalettbesök och innan du lagar mat. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Sök inte kontakt med andra människor just nu

Det råder särskilda omständigheter just nu, och alla måste ta hänsyn till denna pandemi. Men det minskar smittorisken.

Ju fler som begränsar social samvaro, ju snabbare kan pandemiN försvinna från vår värld. Desinfektion info Det har vi sett från andra delar av världen.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Coronavirus sprids väldigt lätt. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Du vet väl att du kan desinficera ytor

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. Du kan till och med spraya på desinfektionsmedel med hjälp av bakteriedödande spray. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Var noga med vad du beställer hem. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Det här är också ett sätt att göra sig redo för pandemi. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Därför tycker vissa att det är bättre att storhandla. Om du använder handskar när du handlar så är du mindre exponerad.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.