Lär dig mer om influensa symtom och hur du kan skydda dig mot smitta

Så vet du att det är influensa. Det kan finnas dem som inte vet hur influensasmitta känns. Vanliga influensa symtom är feber, ont i leder, trötthet och kanske också snuva och hosta. Vi kan faktiskt kräkas när vi har influensa också.

ytdesinfektion

Influensan dyker upp varje år. Alla symtom vid smitta ser inte likadana ut. Coronaviruset liknar influensa på många sätt. Behovet av virusskydd ökade då.

Du kan vidta åtgärder för att slippa smitta

C-vitamin är bra för immunförsvaret. Att köpa C-vitamin som pulver är billigare. Om du vill ha vitaminen i pulverform så ska du leta efter askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Dr Annika Dahlqvists har mycket matnyttig information i ämnet.

Du måste skydda dig innan viruset bryter ut. Om du redan upplever influensa symtom kanske du har smittats med coronavirus. Går det långt kan du behöva intensivvårdas och det är inte en särskilt kul upplevelse.

Skydda dig mot smitta redan innan du får influensa symtom. Hur kan du lyckas med detta? Lättare kan det inte vara. Köa inte för att köpa handsprit. Handsprit mot virus och bakterier är inte ditt första val!

Det gäller att bli bra på effektiv handtvätt

Om du köper en antibakteriell handtvål så får du ett visst skydd. De flesta vet inte att handtvätt fungerar minst lika bra som handsprit. Många gånger bättre än desinfektionssprit som kanske inte ens fungerar mot influensa.

Om du använder tvålen rätt så har du ett bra skydd. Använd rikligt av en antiseptisk tvål och gnugga händerna länge. Skölj sedan av noggrant. Viruset har ingen chans.

Många går på fällan att handsprit ska vara bättre vid vissa sjukdomar.

Man kan tro att handsprit är bättre än tvål. Det är inte så. Det viktigaste är att viruset dör. Vissa virus sprids genom luften. Rena händer är bra men inte allt.

Alkogel har ingen effekt på flera virussorter. handdesinfektionsmedel Om du börjar förlita dig på att handspriten kommer att hindra influensa symtom från att någonsin dyka upp lurar du dig själv. Tvål och vatten räcker långt som metod. Smitta kan segra över handspriten.

Vi måste göra vad vi kan för att inte få någon smitta

Det är alltså bra om du håller avstånd från andra personer med influensa symtom. Alla omfattas av det. Många använder ytdesinfektion för att få rent hemma.

Använd det på handtag. Sprayen kan vara lika viktig som tvål. Med en antibakteriell spray så kommer du åt på svåråtkomliga ställen.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Se till att du har produkterna som du behöver hemma oavsett om det råder pandemi i världen eller inte.