Köp inte handsprit för handsprit fungerar inte mot coronaviruset

Virus dödas inte av handsprit, enbart bakterier och vården behöver handsprit till detta. Handsprit är helt enkelt för svagt för att döda coronaviruset.

Försäljningen är enorm och säljande företag säger inget till kunderna om detta.

Kända bloggare sprider budskapet att visserligen fungerar inte handsprit mot virus men coronaviruset är ett undantag.

Man länkar till handsprit där man får provision och har en förklaring – som man ofta kopierat från någon annan sajt – varför det plötsligt fungerar.

Varning – handspriten ökar risken att smittas av coronaviruset

Händernas eget försvar mot coronaviruset är bakterier på huden och dessa dödas av handspriten. Talgen i hudens porer tvättas ut.
Det finns inget skydd kvar på händerna när handspriten torkat.

Handdesinfektion utan alkohol är däremot tillräckligt stark för att döda coronaviruset. Finns fortfarande att köpa på prisad.seDär finns också antibakteriell handtvål för handtvätt och ytdesinfektion för desinfektion av ytor, dvs utan glycerin.

handdesinfektionsmedel

Uppmaning från överläkare på Sahlgrenska och professor i bakteriologi – Kasta all handsprit

Mot coronaviruset fungerar inte handsprit. Klara besked från överläkaren och professorn i klinisk bakteriologi, Agnes World:

Handsprit är verkningslös mot virus och har endast effekt mot bakterier.
– Släng omedelbart all handsprit, uppmanar hon.
– Alla flaskor med handsprit jag hittar på arbetsplatser och liknande kastar jag direkt. På sjukhus och inom vården behövs däremot handsprit.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Hemtillverkad handsprit kan vara farlig

Coronaviruset kan inte dödas med hemmablandad handsprit.

På nätet spridd recept hur man blandar egen handsprit av denaturerad T-sprit.
Sedan skall de i veckor använda denna illaluktande mix på sina händer.

Bloggare och även tidningar sprider dessa recept utan minsta eftertanke. T-Röd säljer som smör i solen.

Coronaviruset där inte av alkohol så blandningen är verkningslös. Bakterierna som sitter på händerna som skydd mot virus dödas så det är fritt fram för coronaviruset.

T-Röd är en teknisk sprit och inte avsedd för hudvård. Mer coronavirus info. Den är blandad med denatureringsmedel för att inte kunna drickas. Sean färgas T-spriten med färgämne.

Använder man detta ofta på händerna kanske man får kontakta en hudläkare efteråt.

Det finns koncentrat för handdesinfektion för den som vill blanda själv

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Svensktillverkad kvalitetsprodukt från godkänd tillverkare i konsumentförpackning, bara att balanda med vatten.
Tillverkare av desinfektionsmedel skall vara godkända och under tillsyn av kemikalieinspektionen, allt annat kan vara farligt eller verkningslöst.

Vem kan leverera desinfektionsmedel när det verkar vara slut överallt?

Handdesinfektion och desinfektionsmedel sålde slut på några dagar i hela Europa. Bland annat har det sålts miljontals liter verkningslös handsprit till intet ont anande privatpersoner.

Hela Europa har slut på handdesinfektion och desinfektionsmedel. Tomflaskor att fylla nyt i är slut i hela EU. Återfuktningsmedlet glycerin är slutsålt. Desinfektionsmedel innehåller biocider som dödar coronavirus, dessa är slutsålda.

Det som tillverkas i den takt det går att få flaskor, räcker inte till.

Det finns företag som är så fräcka att de säljer desinfektionsmedel de inte har. Leverans “någon gång”, du hamnar i kö. Beställaren kan bara hoppas.

När detta skrivs har i princip alla webbutiker slut på handdesinfektion och ytdesinfektion i normalstora förpackningar 500 ml. Likaså antibakteriell tvål som dödar bakterier och virus.

Dessa nätbutiker kan däremot leverera:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Mindre företag som säljer direkt till sina kunder. Kända av sin egen kundkrets men okända för de flesta andra. Söker på Köpa Handdesinfektion i Google, ingen av företagen är på de första sidorna.
Google har inte en aning utan skickar sökarna till butiker som inte kan leverera.