Hur fungerar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Det är inte konstigt att vi är rädda just nu. Många har personer som tillhör riskgrupper i sin bekantskapskrets. Det är därför som många väljer att använda handdesinfektionsmedel.

Använd bra handdesinfektion

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Då måste vi vara extra noggrann med handdesinfektion. Om du använder handdesinfektionsmedel på rätt sätt kan det faktiskt leda till att andra som kunde ha dött av Corona inte blir smittade.

Vet du vilken sorts handdesinfektionsmedel du använder?

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Förkylningsvirus klaras sig fint mot handspriten. Det kan hända att vattenbaserad handdesinfektion fungerar bättre.

Finns det en antiseptisk tvål i ditt kök? Välj en tvål som är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål bör finnas på alla platser där du kommer att tvätta händerna.

handhygien

Handsprit är inte nödvändigt. desinfektionmedel Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. En bra tvål fungerar lika bra mot bakterier.

Det finns vattenbaserad handdesinfektion, dessa är som regel milda mot händerna och dödliga för alla virus och smittämnen.

Starka medel kanske inte biter på coronavirus

Kom ihåg att alkohol som känns starkt inte alltid är bästa vapnet mot coronavirus. Du kan få torra händer. Särskilt om du använder sprit ofta. Oftast är handsprit bättre!

Brukar du använda ytdesinfektion?

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. Virus finns oftast på dörrhandtag. När du är utomhus kan du öppna dörrar med ärmen istället för med handen. Eller så bär du handskar för att undvika att få smittan på dig.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Då har du ett bra skydd hemma. Antibakteriell spray ger ett bra skydd överallt.

Glöm inte bort ytdesinfektionen. Sprayen kan neutralisera viruset.