Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Ingen vet vad som väntar men du kan ändå desinficera dig.

Du måste desinficera

De flesta litar fortfarande blint på handspriten när det kommer till att desinficera. Du kanske tror att det är bra bara för att handdesinfektionen har en stark lukt? Men det är inte säkert att desinfektionssprit fungerar mot alla bakterier och virus.

Antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray har blivit ett bra substitut i dessa bristtider. Det kan dock inte ersätta handtvätt. Om du tvättar händerna noga i 20 sekunder så gör du en god insats för att stoppa spridningen av viruset.

En antibakteriell handtvål ger ett bra skydd. Du måste tvätta ofta. Har du varit utomhus ska du tvätta händerna. Gör det inte bara om du har symtom. Tvätta alltid dina händer med tvål när du kommer hem. Det ger ett bra grundskydd.

Du måste också tänka på ytdesinfektion

Du kommer inte undan bakterierna. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. Smittan kan även komma in via produkter från affären.

Tänk på det nu när vi har en pandemi. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Du kan använda sprayen på det mesta för att döda virus.

Ha alltid rätt skydd

I och med att det finns varningar för att det inte fungerar så bra med handsprit mot virus behöver du inte deppa när det är slut på handsprit på apoteket. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Ha dem hemma jämt. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

handhygien

Vad är ytdesinfektion?

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.