Använd handtvål istället för handsprit som handtvätt

Handhygien är av extra stor betydelse just nu. En bra handtvål ger dig ett bra virusskydd. Den rådande situationen har medfört att allt fler använder handtvätt.

Handspriten tar inte alla bakterier.

Många tror felaktigt att handsprit skyddar mot coronaviruset. Handspriten tog slut överallt. Det ironiska är att det inte alls är säkert att det fungerar perfekt med handsprit mot virus.

Faktum är att förkylningsvirus ofta överlever handspriten. Det räcker oftast med bra rutiner för handtvätt. Det är ingen ny information precis.

Med handtvål kan du undvika influensa

handsprit

Antibakteriell tvål dödar smittan. En antiseptisk tvål måste inte innehålla alkohol som kan ha skadlig effekt. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Många väljer att köpa Smittstopp handtvål.

Nu när coronaviruset härjar måste du bruka handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Skölj sedan händerna.

Nu måste du tvätta händerna mer frekvent. Ta för vana att använda handtvål efter varje toalettbesök. Tvätta händerna om du har varit ute. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Då glömmer du inte så lätt.

Så sprids smittan!

Man borde fundera på den frågan oftare. dax handdesinfektion Snöa inte in på bara handtvål.

Tänk också på att använda bakteriedödande medel. Men du får inte glömma att använda bra handdesinfektionsmedel. Har du provat den bakteriedödande sprayen?

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. Barn med influensasymtom kan smitta dig. Du ska aldrig underskatta en bra handtvål vid handtvätt.

Tänk på att tvätta händerna

Om vi har en handtvål hemma som inte används så faller hela rutinen för handtvätt. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Både hemma och på arbetsplatser.